Menu

Meer rijden met de ‘Rijopleiding in Stappen’

Wil jij meer rijden? Bereid dan thuis je lessen voor. Bij mijn rijschool stel je zelf je rijopleiding samen, met behulp van de lesmethode ‘Rijopleiding in Stappen’ (RIS). Tijdens de lessen zijn we minder tijd kwijt aan uitleg en kun je meer rijden. Hierdoor ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer en heb je meer kans van slagen.

Kies jouw volgorde

Iedereen leert op zijn of haar eigen manier. De Rijopleiding in Stappen (RIS) sluit daar mooi op aan. Alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om veilig en verantwoord deel te kunnen nemen aan het verkeer, is bij de RIS onderverdeeld in scripts. In totaal zijn er 46 scripts, verdeeld over vier modules, die je in een voor jou logische volgorde aan kunt leren. Ook krijg je er een gratis praktijkboek bij, zodat je thuis je lessen kunt voorbereiden.

De vier modules zijn:

  • ‘Voertuigbediening en voertuigbeheersing’
  • ‘Eenvoudige verkeerssituaties’
  • ‘Complexe verkeerssituaties’
  • ‘Verantwoord gedrag’

Doe ervaring op met deeltoetsen

Kies jij voor de RIS, dan doe je tijdens je opleiding volop ervaring op met deeltoetsen. Dat gebeurt in de vorm van drie praktijktoetsen, als afsluiting van de modules. Tijdens deze toetsen ga je de weg op. De eerste twee keer zit ik naast je; bij de derde deeltoets (tussentijdse toets) is dat de examinator. Hij geeft je doelgerichte feedback, zodat je exact weet waar je nog aan moet werken voordat je examen gaat doen. Tijdens deze derde toets kun je ook vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres. Die hoef je dan tijdens je examen, de vierde en laatste deeltoets van je opleiding, niet meer uit te voeren.

Volg een proefles

Meld je aan voor een proefles en zet de eerste stap naar het behalen van jouw rijbewijs. Deze proefles is gratis als je kiest voor een rijpakket. Schrijf je direct online in.

Proefles