Menu

Lessen voor het faalangstexamen

Het faalangstexamen is er voor leerlingen die bezwijken onder de druk van het rijexamen. Herken jij je hierin? Dan heb ik een plaats vrij voor jou achter het stuur. Mijn rijschool is gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen die last hebben van faalangst. Wist je dat deze angst minder wordt of zelfs kan verdwijnen als je goed wordt begeleid?

Voorkom een black-out

Het woord zegt het al: heb je last van faalangst, dan ben je bang om te falen. Iedereen heeft daar weleens last van. Vaak werkt deze angst motiverend, maar voor sommigen niet. Je bent zo bang om het niet goed te doen, dat je jezelf blokkeert. Lastig, als je je rijbewijs wilt halen. Sommige leerlingen krijgen tijdens het examen een black-out of maken fouten die ze tijdens de les nooit maakten. Ik weet er alles van. Mijn rijschool is gecertificeerd om leerlingen te begeleiden die last hebben van faalangst.

Voordelen van het faalangstexamen

Ben jij er klaar voor? Dan kun je bij het CBR een faalangstexamen aanvragen. Je moet aan dezelfde rijvaardigheidseisen voldoen als andere kandidaten, maar de examinator houdt rekening met jouw faalangst.
Andere voordelen zijn:

  • Je examinator is getraind in het begeleiden van leerlingen met faalangst;
  • Jullie starten met een intakegesprek, waarin je rustig jouw situatie kunt bespreken;
  • Slaat de spanning toe tijdens het examen, dan mag je een time-out aanvragen. Ook kan de examinator een time-out geven, als hij/zij denkt dat jij deze nodig hebt. Dit mag meerdere keren.

Duur en kosten examen

Tijdens het faalangstexamen krijg je extra tijd om te laten zien dat je voldoet aan de rijvaardigheidseisen. Je examen duurt 80 minuten, terwijl het regulier praktijkexamen 55 minuten duurt. In vergelijking met een gewoon examen kost het je iets meer: 290 euro in plaats van 240 euro.

Volg een proefles

Kom jij in aanmerking voor het faalangstexamen? Ik begeleid je graag, zodat je goed voorbereid en met minder angst examen kunt doen en je rijbewijs kunt halen. Volg een proefles bij Rijschool Kevin Boon. Deze proefles is gratis als je kiest voor een rijpakket. Schrijf je direct online in.

Proefles